[GW] Kroniki Fallathanu MMORPG - Forum dyskusyjne najlepszego MMORPG w sieci

Forum Kronik Fallathanu MMORPG - Najlepszego MMORPG w sieci.
FAQ     Szukaj

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 94 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: [Bardzo ważne] Interfejs gry
PostNapisane: N, 18 lip 2010, 09:11 
Status: Offline
ID: 3
Cytuj:
Na stronie gry brakuje okna głównego offtopu, który krążył by za nami wszędzie, jako stałe miejsce informacji, propagandy i spamu graczy. Dzięki takiemu okienku nie musisz wchodzić do karczmy aby wiedzieć co w trawie piszczy, po prostu zrób T ogólny czat gry.

Czat gry będzie w KF2.

Obrazek

Long Service Sniping Weapons Combat
500 kills with sniper rifles

PostNapisane: Pt, 30 lip 2010, 04:50 
ID: 11372
Na obecny moment (pozwalając sobie odświeżyć lekko zakurzony temat) wydaje mi się, że rozkład menu prezentuje się całkiem poprawnie ^^ Jednakże zgodnie z tym co podał kolega powyżej również pozbyłbym się (a właściwie przeniósł gdzieś na koniec menu po lewej stronie) opcję "Wylogowanie". Raz, że w prezentowanej formie zajmuje sporo miejsca, a dwa, że w większości przypadków (bazując na swoim doświadczeniu i obserwacji znajomych) z takiego przycisku mało kto korzysta. Szybciej jest zamknąć zakładkę, zwłaszcza, że po takim ruchu zostajemy automatycznie wylogowani z gry.

Kolekcja avatarów, grafik i przedmiotów (w trakcie tworzenia)
http://picasaweb.google.pl/scorpios17

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: Pt, 30 lip 2010, 11:07 
ID: 357
Frigrin napisał(a):
Szybciej jest zamknąć zakładkę, zwłaszcza, że po takim ruchu zostajemy automatycznie wylogowani z gry.

Kto Ci takich bajek naopowiadał? Ci co tak robią to wiszą potem na liście niby zalogowanych aż im sesja wygaśnie (i rozciągają niepotrzebnie listę itp.). Skąd serwer ma wiedzieć, że ktoś sobie zamknął zakładkę w danej chwili? Serwer wylogowuje po określonym czasie nieaktywności, jeśli gracz się oficjalnie nie wylogował. Możesz spróbować zamknąć zakładkę i zaraz potem ponownie otworzyć tą samą albo inną z gry przez wpisanie bezpośredniego adresu, to zobaczysz, że nie jest postać wylogowana.

PostNapisane: Pt, 30 lip 2010, 11:09 
Administrator
ID: 1
Frigrin napisał(a):
Na obecny moment (pozwalając sobie odświeżyć lekko zakurzony temat) wydaje mi się, że rozkład menu prezentuje się całkiem poprawnie ^^ Jednakże zgodnie z tym co podał kolega powyżej również pozbyłbym się (a właściwie przeniósł gdzieś na koniec menu po lewej stronie) opcję "Wylogowanie". Raz, że w prezentowanej formie zajmuje sporo miejsca, a dwa, że w większości przypadków (bazując na swoim doświadczeniu i obserwacji znajomych) z takiego przycisku mało kto korzysta. Szybciej jest zamknąć zakładkę, zwłaszcza, że po takim ruchu zostajemy automatycznie wylogowani z gry.

Bzdura. Jeśli się nie wylogujesz to twoja sesja wisi i może zostać np. przejęta przez hakera. Wylogowanie jest najważniejszą opcją w grze ;) ze względów bezpieczeństwa.

"Jesteśmy przekonani, że wolność bez Socjalizmu to przywilej i niesprawiedliwość, i że Socjalizm bez wolności to brutalność i niewolnictwo" [Filozofia polityczna Bakunina].

PostNapisane: So, 31 lip 2010, 00:40 
ID: 11372
Ok, ok.. Może niezbyt dokładnie się wyraziłem pisząc "automatycznie" ^^ Na przykładzie naszej gry, po zamknięciu zakładki całkowite wylogowanie następuje po około 1-2 minucie. To akurat sprawdzałem ze znajomym, zamknąłem zakładkę, a on sprawdzał kiedy zniknę z listy ^^ Fakt, że było to parę miesięcy temu, ale od tego czasu raczej nic się nie zmieniło.

Nie zmienia to jednak faktu, że większość i tak woli kliknąć w ten krzyżyk niż "tracić" czas na wylogowanie :)

Kolekcja avatarów, grafik i przedmiotów (w trakcie tworzenia)
http://picasaweb.google.pl/scorpios17

PostNapisane: So, 31 lip 2010, 17:57 
To jak stwierdzenie, że większość woli wyjąć wtyczkę niż zamknąć system operacyjny -.- Tak że Fringin sugerujesz jedynie bezmyślność postępowania większości a nie słuszniejszą opcję. Techniczne sprawy to nie demokracja, że większość ma odrazu rację.

PostNapisane: So, 31 lip 2010, 18:20 
Administrator
ID: 1
Może jak się podświetli ten przycisk na czerwono to ludzie zaczną go używać ;)

"Jesteśmy przekonani, że wolność bez Socjalizmu to przywilej i niesprawiedliwość, i że Socjalizm bez wolności to brutalność i niewolnictwo" [Filozofia polityczna Bakunina].

PostNapisane: So, 31 lip 2010, 19:42 
ID: 1372
Marcin napisał(a):
Może jak się podświetli ten przycisk na czerwono to ludzie zaczną go używać ;)

To podświetl i po kilku dniach zrób ankietę. Może zadziała na czerwono albo niech miga jak alarm. :D

Opcje z panelu mieszkańca
Rasa- dałbym do karty postaci, czasem się może przydać.
Tag Handlowy - To bym dał do miejsca gdzie wykupujesz mechaniczny zawód.

PostNapisane: So, 31 lip 2010, 21:33 
ID: 548
Zaczną go używać jak ktoś się w końcu włamie na kilka kont i będzie płacz na forum

PostNapisane: So, 31 lip 2010, 21:35 
ID: 200
bo studentom informatyki się nudzi i tylko czekają na moje konto na GW :)

Jak wytłumaczyć niewidomemu kolory ?

PostNapisane: So, 31 lip 2010, 23:42 
ID: 17711
dokładnie, zgadzam się tym Panem nade mną :D

a poza tym to włamują sie i bez tego :mrgreen:

więc co za różnica...

ale powiem od siebie, że przyciska z "wyloguj" można zrobić gdzie na samym dole, jak już wam tak bardzo przeszkadza ^^

PostNapisane: N, 1 sie 2010, 02:52 
Jasne a te żale że z czyjegoś konta ktoś głupie listy, jakieś pogróżki itp. wysyłał to sobie gracze zmyślają bo im się nudzi.
Powiem wam że żaden ze mnie haker ale nie zajęło mi miesięcy jak wykombinować aby się dobierać do kont. ALE, jak zaraz po znalezieniu luki mówiłem ludziom w Przedsionku, jeśli ktoś jest wylogowany to po jego koncie buszować nie mogę i zalecałem w przypadku wykrycia czegoś podejrzanego wskazującego na włamanie natychmiast się wylogować.
No ale przecież zamknąć zakładkę to tyyyle mniej roboty -.- Tylko potem nie wypłakujcie się Marcinowi w mankiet, bo sami sobie szkodzicie.

PostNapisane: N, 1 sie 2010, 06:37 
ID: 38
Inka napisał(a):
ale powiem od siebie, że przyciska z "wyloguj" można zrobić gdzie na samym dole, jak już wam tak bardzo przeszkadza ^^

A w czym tobie "tak bardzo przeszkadza", że ten przycisk jest tam gdzie jest? ;) Nie obchodzi mnie czy ty go nie używasz, czy nie używa go Frigrin, czy też Pan Gąbka. Używam go ja i wielu innych graczy, których jedna sekunda nie zbawi ;)

PostNapisane: N, 1 sie 2010, 13:12 
ID: 17711
Wredny Kozbi napisał(a):

A w czym tobie "tak bardzo przeszkadza", że ten przycisk jest tam gdzie jest? ;) Nie obchodzi mnie czy ty go nie używasz, czy nie używa go Frigrin, czy też Pan Gąbka. Używam go ja i wielu innych graczy, których jedna sekunda nie zbawi ;)

Nie wiem, czy zauważyliście Panowie i Panie, ale zbaczamy z tematu, a ja rzuciłam tylko propozycję, co do umiejscowienia owego "nieszczęsnego przycisku niezgody" i jeśli już się tak bardzo czepiamy wszystkiego, to wskaż w moim zdaniu, stwierdzenie, że ja tego przycisku nie używam?

No proszę jesli jesteś taki odważny to zapraszam....

Bo jak dla mnie to najpierw trzeba coś przeczytać ze zrozumieniem, a potem TO krytykować...

Saurus napisał(a):
Jasne a te żale że z czyjegoś konta ktoś głupie listy, jakieś pogróżki itp. wysyłał to sobie gracze zmyślają bo im się nudzi.
Powiem wam że żaden ze mnie haker ale nie zajęło mi miesięcy jak wykombinować aby się dobierać do kont. ALE, jak zaraz po znalezieniu luki mówiłem ludziom w Przedsionku, jeśli ktoś jest wylogowany to po jego koncie buszować nie mogę i zalecałem w przypadku wykrycia czegoś podejrzanego wskazującego na włamanie natychmiast się wylogować.
No ale przecież zamknąć zakładkę to tyyyle mniej roboty -.- Tylko potem nie wypłakujcie się Marcinowi w mankiet, bo sami sobie szkodzicie.

I chwała ci za to, ja tego wcale nie neguje, że tak jest i że w takich przypadkach można mieć tylko pretensje do samego siebie, ale powiem ci z własnego doświadczenia drogi Saurusie, że to gracze sami wysyłają te listy, a potem się głupio tłumaczą, że to niby nie oni, że to jakiś ZUYYYYYYY haker, a tak na prawdę to jeden z drugim się urżnie, narobią głupich rzeczy na grach, a potem nie wiedzą jak się mają z tego wytłumaczyć, to wciskają ludziom głodne kawałki....

Ja gram w takie gry już od ponad 5 lat i prawda zawsze wychodzi na jaw, więc nie ma się co tak pieklić, ja zawsze używam przycisku "wyloguj" tak jestem nauczona, ale to prawda, że nie wszyscy to robią, dlatego trzeba to zrobić tak, by zadowolić wszystkich....

Albo przeprowadzić ogólno Fallową pogadankę na temat "zbawienna rola przycisku WYLOGUJ"...

A tak ode mnie to na prawdę musiało ci się bardzo mocno nudzić, bo mnie by do głowy nie przyszło, żeby szukać jakichś luk w systemie...

No ale ja tam mam co normalnie robić, a gra jest dla mnie tylko miłym dodatkiem...

PostNapisane: N, 1 sie 2010, 13:28 
ID: 38
Po pierwsze, skoro nie wiesz co to jest krytyka to nie używaj tego wyrazu najlepiej WCALE.
Po drugie, ja nie napisałem, że ty tego nie używasz. Napisałem, że nie obchodzi mnie to czy ty go używasz czy też nie, używam go ja i inni gracze.
Po trzecie, czepianiem się wszystkiego jest to, że chcecie aby ten przycisk był gdzie indziej. Jest w dobrym miejscu, tak jak i ten TS na karczmie. Ale oczywiście musicie narobić szumu bo nie bylibyście sobą jakbyście tego nie zrobili.
Po czwarte, jak widzisz, sama naucz się czytać ze zrozumiem. Bo najczęściej ten kto komuś to zarzuca, sam tego nie potrafi i ty jesteś taką osobą ;]

Nie chce mi się zjeżdżać gdzieś na sam dół żeby szukać przycisku "wyloguj" i już widzę nowych graczy szukających tego przycisku po całym oknie bo przecież wielmożnym on tam przeszkadzał!! ;)

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 94 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]