[Lokacja] Trzęsawisko Mrocznej Mgły (Twierdza)
[Lokacja] Trzęsawisko Mrocznej Mgły (Twierdza)
Lokacja do rozpisania.
XI Przykazanie - "Szanuj swego MG. Zawsze możesz mieć gorszego..."
"Napchany jestem sesjami, jak krowi pęcherz..." by Gotrek, czyli humor khazadzki
"Oświadczam, iż, podczas pisania posta, kierowały mną wyłącznie czyste i niezmącone złością pobudki, takie jak: żywe zainteresowanie i ciekawość. Moja wypowiedź nie jest zaczepna. Wielka Rzepa mi świadkiem
" by Ma`Arei

Ebbervar [2505]
Re: [Lokacja] Trzęsawisko Mrocznej Mgły (Twierdza)
Trzęsawisko Mrocznej Mgły
Położenie lokacji
Twierdza Urrthorror

Opis lokacji.
Trzęsawisko Mrocznej Mgły zalewają wody Zatoki Kupieckiej, ciągnąc się na północ, w głąb wyspy ku Równinie Winnic i Kresom Horyzontu. Tą olbrzymią połać terenu w większości zajmują niedostępne bagna i mokradła. Krainę przecinają liczne bezodpływowe jeziora, często pokryte grubym kożuchem roślinności. Ponad taflę mętnej wody, wyrastają trawiaste wysepki, wysokie trzcinowiska i pojedyncze, często zeschnięte drzewa. Są miejsca, gdzie dominuje podtopiony las z licznymi, powalonymi pniami. Wszystko porasta mech i rzęsa. Panuje tu odór wilgoci i zgnilizny. Charakterystyczną cechą krainy jest mgła, tworząca gęsty, mleczny opar, unoszący się przez cały dzień i noc. Przez Trzęsawisko Mrocznej Mgły wiedzie jeden trakt, prowadzący do Siril - kryjówki piratów. Łatwo z niego zboczyć i zabłądzić. Podczas silnych deszczu jest niemal zupełnie nieprzejezdny. Kraina jest enklawą wielu gatunków bestii i unikalnej roślinności.
Historia lokacji
Trzęsawisko Mrocznej Mgły od momentu przybycia pierwszych osadników, było niezbadanym i niedostępnym rejonem wyspy. Dopiero w epoce Cesarstwa Vanthijskiego, wyruszyły tu pierwsze ekspedycje badawcze, poszukujące naturalnych pokładów rtęci. Imperium Daakarskie rozpoczęło wydobycie torfu, używanego jako opału. Badacze przypuszczają, że Trzęsawisko Mrocznej Mgły było w zamierzchłych czasach częścią Zatoki Kupieckiej.
Lista mieszkańców/NPC, którzy ją zamieszkują
Piraci
Torfiarze (robotnicy zajmujący się wydobyciem torfu).
Stworzenia jakie można spotkać
Bagiennik
Brzytwodziób (nadbrzeża)
Krwiopijca
Łoś Fallathański
Modlich
Tucznik
Utopiec
Rośliny jakie można spotkać
Gąbczak Rzeczny
Lawendzik
Bulwiak Wodnisty
Smolna Lilia
Autor: Dragonias ID 8290
Położenie lokacji
Twierdza Urrthorror

Opis lokacji.
Trzęsawisko Mrocznej Mgły zalewają wody Zatoki Kupieckiej, ciągnąc się na północ, w głąb wyspy ku Równinie Winnic i Kresom Horyzontu. Tą olbrzymią połać terenu w większości zajmują niedostępne bagna i mokradła. Krainę przecinają liczne bezodpływowe jeziora, często pokryte grubym kożuchem roślinności. Ponad taflę mętnej wody, wyrastają trawiaste wysepki, wysokie trzcinowiska i pojedyncze, często zeschnięte drzewa. Są miejsca, gdzie dominuje podtopiony las z licznymi, powalonymi pniami. Wszystko porasta mech i rzęsa. Panuje tu odór wilgoci i zgnilizny. Charakterystyczną cechą krainy jest mgła, tworząca gęsty, mleczny opar, unoszący się przez cały dzień i noc. Przez Trzęsawisko Mrocznej Mgły wiedzie jeden trakt, prowadzący do Siril - kryjówki piratów. Łatwo z niego zboczyć i zabłądzić. Podczas silnych deszczu jest niemal zupełnie nieprzejezdny. Kraina jest enklawą wielu gatunków bestii i unikalnej roślinności.
Historia lokacji
Trzęsawisko Mrocznej Mgły od momentu przybycia pierwszych osadników, było niezbadanym i niedostępnym rejonem wyspy. Dopiero w epoce Cesarstwa Vanthijskiego, wyruszyły tu pierwsze ekspedycje badawcze, poszukujące naturalnych pokładów rtęci. Imperium Daakarskie rozpoczęło wydobycie torfu, używanego jako opału. Badacze przypuszczają, że Trzęsawisko Mrocznej Mgły było w zamierzchłych czasach częścią Zatoki Kupieckiej.
Lista mieszkańców/NPC, którzy ją zamieszkują
Piraci
Torfiarze (robotnicy zajmujący się wydobyciem torfu).
Stworzenia jakie można spotkać
Bagiennik
Brzytwodziób (nadbrzeża)
Krwiopijca
Łoś Fallathański
Modlich
Tucznik
Utopiec
Rośliny jakie można spotkać
Gąbczak Rzeczny
Lawendzik
Bulwiak Wodnisty
Smolna Lilia
Autor: Dragonias ID 8290
Last edited by Dragonias on Tue, 17 Dec 2013, 15:44:42, edited 4 times in total.
Każdy rewolucjonista kończy jako ciemięzca lub heretyk. Albert Camus
kropka po "liczne" zbędnaKrainę przecinają liczne. bezodpływowe jeziora, często pokryte grubym kożuchem roślinności.
Są miejsca, gdzieSą miejsca gdzie dominuje podtopiony las z licznymi, powalonymi pniami.
unoszący sięCharakterystyczną cechą krainy jest mgła, tworząca gęsty, mleczny opar, unoszącą się przez cały dzień i noc.
wiedzie; kropka na końcu zdaniaPrzez Trzęsawisko Mrocznej Mgły widzie jeden trakt, prowadzący do Siril - kryjówki piratów
Torfiarze jeśli używamy liczby mnogiejPiraci
Torfiarza (robotnicy zajmujący się wydobyciem torfu).
EDIT: wykonaj polecenie Mistic
Last edited by Ebbervar on Sun, 17 Nov 2013, 18:26:17, edited 1 time in total.
"Napchany jestem sesjami, jak krowi pęcherz..." by Gotrek, czyli humor khazadzki
"Oświadczam, iż, podczas pisania posta, kierowały mną wyłącznie czyste i niezmącone złością pobudki, takie jak: żywe zainteresowanie i ciekawość. Moja wypowiedź nie jest zaczepna. Wielka Rzepa mi świadkiem
" by Ma`Arei

Ebbervar [2505]
Za dużo zwierzyny, o wiele zbyt różnorodne jak na takie coś jak bagna, odnoszę smutne wrażenie, że przeleciałeś wiki i dodałeś jak leci wszystko co na bagnach może być Oo To samo tyczy się roślin, nawet nie chce mi się wiki sprawdzać, starczy że przejrzałem pokemony.
Zarówno Panteros, Gorgona jak i Paszczogłowiec nijak pasują do bagien jak na moje oko
Zarówno Panteros, Gorgona jak i Paszczogłowiec nijak pasują do bagien jak na moje oko

poprawione
27 dni 

Skróć listę zwierzaków i roślin.
" by Ma`Arei

Ebbervar [2505]
Przycięte.
ciągnąc się na północ, w głąb wyspy na północ ku Równinie
Powtórzenie, drugie na północ usunąć
Podczas deszczów
Podczas pory deszczowej lub Podczas silnych opadów deszczu, słowo "zupełnie" trochę dalej, nie jest potrzebne
I tą Gorgonę też wywalić.
A tak:

"Kiedy jestem słabszy od ciebie, proszę cię o wolność, ponieważ jest to zgodne z twoimi zasadami. Kiedy jestem silniejszy, odbieram ci wolność, ponieważ jest to zgodne z moimi zasadami."
icePolska Cię potrzebuje
„Żona ma być trzeźwa, ochędożna i cnotliwa” - ludowe przysłowie
icePolska Cię potrzebuje

„Żona ma być trzeźwa, ochędożna i cnotliwa” - ludowe przysłowie
poprawione 

" by Ma`Arei

Ebbervar [2505]