[GW] Kroniki Fallathanu MMORPG - Forum dyskusyjne najlepszego MMORPG w sieci

Forum Kronik Fallathanu MMORPG - Najlepszego MMORPG w sieci.
FAQ     Szukaj

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Ulubiony system RPG
PostNapisane: Pt, 12 lut 2010, 16:21 
Status: Offline
ID: 10302
Vilu jeżeli dotarłeś do 3Ed....to od razu uciekaj od niej jak najdalej.3Ed to już nie Warhammer....z tego co wiem,to jest :"Warhammer:The Gathering".Jedynie świat ten sam....i to mocno komerchą jedzie.Żaden fan Warhammera nie bierze do ręki ostatniej edycji.Pozostań przy 2,ewentualnie 1 jeżeli wolisz.Bo 3 to tylko sztandarowy przykład jak dobry system może zniszczyć zła firma

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: Pn, 22 lut 2010, 17:18 
Ja zagłębiłem się w tajniki Dzikich Pól. I stwierdzam krótko: bije D&D na głowe :D

PostNapisane: Pn, 22 lut 2010, 17:41 
ID: 200
D&D tylko i wyłącznie, wszystko jasne, klarowne i logicznie wytłumaczone. Ogromna różnorodność widoczna we wszystkich aspektach gry. Prostota tworzenia wielowątkowych, niesamowicie ciekawych scenariuszy. Jedyna wada to taka, że do gry w tym systemie trzeba się przyzwyczaić. Dużo mechaniki, rzutów i liczenia może na początku zniechęcać, ale po jakimś czasie obliczenia zajmują kilka sekund i są tak naprawdę nawet nie zauważalnym, a budującym nieprzewidywalne sytuację elementem gry :)

Jak wytłumaczyć niewidomemu kolory ?

PostNapisane: Cz, 1 lip 2010, 22:27 
ID: 1055
Że jak? O Neuroshimie żeś nie słyszał? W pana se lecisz?!
Synek ty mi tu głupkowatych min nie rób bo to najbardziej radioaktywny i nieprzyjazny ludziom system rpg od neodzungli, aż po trzewia molocha. Nie wiesz o czym mówię? Za dużo tornada chłopie, oj za dużo. Było wielu takich jak ty, jeden zwał się D&D. A jak! durne imię jak cholera, facet jakby z innego świata się urwał, a czujesz że rzucił się z mieczem na juggernauta z wrzaskiem, że to demon? Też się uśmiałem, choć wtedy do śmiechu mi nie było No ale ale... dużo z delikwenta nie zostało, chociaż miał parę błyskotek, które uważał za magiczne... sprzedałem za parę gambli. A juggernaut? Dobrze, że akurat czołgi posterunku były w pobliżu.

Ten świat, albo pokochasz, albo znienawidzisz. Innych dróg nie ma. :]

Za co? Klimat, skomplikowanie, przygody, wysoka śmiertelność, a co za tym idzie trzeba wytężać szare komórki na każdym kroku. Nie ma łatwo i to w tym wszystkim jest najlepsze.

PostNapisane: Cz, 1 lip 2010, 23:28 
ID: 12670
Hehe, temat z przed roku ale co mi tam...

Mam 2 ulubione systemy, mianowicie warhammer i neuroshima. Warhammera uwielbiam za świat, jest genialny, bardzo dobrze opisany i dopracowany. Tak jak ktoś już napisał najlepszą nagrodą tam to zachowanie życia. Nie podoba mi się jednak w nim mechanika. Wszystko ogranicza się do 100., rzuty procentowe, to jest po prostu stara mechanika (co jak co ale ma już chyba 15 lat...). Ktoś tutaj miał racje, do tej gry trzeba mieć graczy. Tu nie można wziąć po prostu kolegów z podwórka. Warhammer był moim pierwszym systemem więc tak zrobiłem. Gracze kłócą się ze mną za mało doświadczenia i złota a także między sobą. Do tej gry trzeba takich ludzi którzy ją zrozumieją. Bo w Starym Świecie, nie opłaca się być 'dobrą' postacią...

Neuroshima szczerze mówiąc ma zarąbiastą mechanikę, klimat też doskonały i wszystko fajnie, lecz bardziej od tego wolę warhammera. Z kolegami to gram sobie w Neuro tylko dla rozluźnienia, w przeciwieństwie do worha w którego mucimy fabularnie (w worhu gramy w roku: 1998 więc jest ciekawie ;p)

PostNapisane: Pt, 2 lip 2010, 03:07 
ID: 15874
Grałem w nie jedno... Tyle powiem...
Ale co lubię najbardziej?
Młotek, Neuroshima, Wampir, ale przede wszystkim Dzikie Pola Waćpaństwo!
Bo cóżże jest zacniejszego niźli te stepy otwarte, te karczmy żydowskie, szabla krwią Tatara spowita czy zajazd na sąsiada co wuja mego, imć Michała, bratanicę zbrzuchacił i się do bękarta nie przyznawszy części majątku mu broni. Waszmościowie!!! W konie!!! Nie przystoi to bowiem szlacheckiej głowie patrzeć jak się niegodziwość dzieje! Dzisiej bedziem jeść i pić zze Domerackiej spiżarni!!!

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]