Kroniki Fallathanu MMORPG - Forum dyskusyjne Tekstowej Gry Fabularnej

Forum Archiwalne, zapraszamy na forum w grze.

Offers By Context - jak usunąć

Problemy, wszyscy je mamy. Jeśli Twój dotyczy gry możesz go opisać tutaj.

Moderator: Caindel

przez Thoran Rion » Pn, 23 mar 2015, 18:55:10

Zauważyłem, że niektórzy z was wchodzą na KF z strony offersbycontext i mam dla was link pod którym jest opisane co to jest i jak sobie z tym poradzić.

http://usunwirusa.pl/reklamy-pop-up-offers-by-context/
GG: 10729637
"Organizacja to nic innego jak praktyczna szkoła współdziałania i solidarności. Dla życia społecznego jest czymś koniecznym i naturalnym; człowiek ani nie chce, ani nie może żyć odizolowany." - Errico Malatesta
Obrazek
Obrazek
https://bandcamp.com/thoran
Avatar użytkownika
Thoran Rion
Administrator
Administrator
 
Posty: 13984
Dołączył(a): Wt, 23 cze 2009, 22:46:21
ID: 1

przez Hazzer » Śr, 8 kwi 2015, 02:26:03

Ma ktoś z was pomysł, jak jeszcze można to cholerstwo usunąć? Kuzyn zainstalował to na swoim komputerze i pomimo, że wykonałem wszystko co koleś opisał ( + czyszczenie folderów appdata i reinstalacja przeglądarki), to cholerstwo dalej siedzi. Najzabawniejsze jest to, że reklamy wyskakują tylko w firefoxie, inne przeglądarki są nietknięte.
Obrazek
Avatar użytkownika
Hazzer
Mieszczanin
Mieszczanin
 
Posty: 53
Dołączył(a): Wt, 17 lut 2015, 20:00:34
ID: 12086

przez Leniwa » Cz, 9 kwi 2015, 06:55:47

Jak usunięcie z wtyczek nie działa to polecam adwcleanera, on czyści takie badziewia.
Obrazek ObrazekObrazek
Avatar użytkownika
Leniwa
Minstrel
Minstrel
 
Posty: 859
Dołączył(a): N, 23 sie 2009, 12:19:34
ID: 7098

przez Hazzer » Cz, 9 kwi 2015, 12:32:52

:/ Komp został potraktowany adwcleanerem, Malwarebytes Anti-Malware i jeszcze jednym programem, którego nazwy nie pamiętam. Efekt ten sam. Opera, chrom są czyste. Firefox leży i zdycha.
Obrazek
Avatar użytkownika
Hazzer
Mieszczanin
Mieszczanin
 
Posty: 53
Dołączył(a): Wt, 17 lut 2015, 20:00:34
ID: 12086

przez Aru » Cz, 9 kwi 2015, 14:09:42

Jeśli firefox nie jest zainstalowany na partycji gdzie siedzi system,zawsze można by zrobić defragmentację. Bo widzę, że cholerstwo trzyma mocno.
Obrazek
Stefek patrzy. Stefek czuwa.
Avatar użytkownika
Aru
Minstrel
Minstrel
 
Posty: 868
Dołączył(a): Wt, 23 cze 2009, 23:28:40
ID: 488

przez Ethan » Cz, 9 kwi 2015, 14:14:49

Jak mi się coś wgra durnego to wrzucam zakładki do chmury, żeby je później importować, a później opcje-pomoc-informacje dla pomocy technicznej-odśwież firefox.

Wywala wszystko, może i to wywali :)
Obrazek
Avatar użytkownika
Ethan
Mistrz legend
Mistrz legend
 
Posty: 4713
Dołączył(a): Śr, 24 cze 2009, 14:43:24
ID: 3

przez Aru » Cz, 9 kwi 2015, 14:18:15

Oooh....dobry myk Ethan. Muszę to zapamiętać, bo czasem się jakieś dziadostwo wkradnie upierdliwe,a nie wiedziałem, że tak można.
Obrazek
Stefek patrzy. Stefek czuwa.
Avatar użytkownika
Aru
Minstrel
Minstrel
 
Posty: 868
Dołączył(a): Wt, 23 cze 2009, 23:28:40
ID: 488

przez Thoran Rion » Cz, 9 kwi 2015, 14:49:43

Hazzer napisał(a)::/ Komp został potraktowany adwcleanerem, Malwarebytes Anti-Malware i jeszcze jednym programem, którego nazwy nie pamiętam. Efekt ten sam. Opera, chrom są czyste. Firefox leży i zdycha.



Uruchom FF na nowym profilu a stary usuń, tylko zakładki sobie exportuj do pliku i potem importuj.

https://support.mozilla.org/en-US/kb/pr ... x-profiles
GG: 10729637
"Organizacja to nic innego jak praktyczna szkoła współdziałania i solidarności. Dla życia społecznego jest czymś koniecznym i naturalnym; człowiek ani nie chce, ani nie może żyć odizolowany." - Errico Malatesta
Obrazek
Obrazek
https://bandcamp.com/thoran
Avatar użytkownika
Thoran Rion
Administrator
Administrator
 
Posty: 13984
Dołączył(a): Wt, 23 cze 2009, 22:46:21
ID: 1

przez Hazzer » Pt, 10 kwi 2015, 02:25:47

Thoran Rion napisał(a):
Hazzer napisał(a)::/ Komp został potraktowany adwcleanerem, Malwarebytes Anti-Malware i jeszcze jednym programem, którego nazwy nie pamiętam. Efekt ten sam. Opera, chrom są czyste. Firefox leży i zdycha.



Uruchom FF na nowym profilu a stary usuń, tylko zakładki sobie exportuj do pliku i potem importuj.

https://support.mozilla.org/en-US/kb/pr ... x-profiles



Zakładki nie są ważne. Kuzyn ma 3 na krzyż, które zresztą zna na pamięć. Jeszcze z profilami nie próbowałem, obczaję jak będę znowu u niego. Chociaż jestem trochę sceptyczny do tego, gdyż odinstalowałem ffa, wyczyściłem rejestr i wszystkie pliki w %appdata% jakie mogły mieć powiązanie z ffem i po reinstalacji dalej siedział. Możliwe jednak, że coś siedzi w userach, a tam nie grzebałem.

Ethan napisał(a):Jak mi się coś wgra durnego to wrzucam zakładki do chmury, żeby je później importować, a później opcje-pomoc-informacje dla pomocy technicznej-odśwież firefox.

Wywala wszystko, może i to wywali :)


Próbowałem to na samym początku. Bydle uparte, na pewno jedzie na hackach ;)
Obrazek
Avatar użytkownika
Hazzer
Mieszczanin
Mieszczanin
 
Posty: 53
Dołączył(a): Wt, 17 lut 2015, 20:00:34
ID: 12086


Powrót do Pytania & Problemy

cron

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości