Kroniki Fallathanu MMORPG - Forum dyskusyjne Tekstowej Gry Fabularnej

Forum Archiwalne, zapraszamy na forum w grze.

Jakieś syfy :P

Problemy, wszyscy je mamy. Jeśli Twój dotyczy gry możesz go opisać tutaj.

Moderator: Caindel

przez Thoran Rion » Cz, 26 lis 2015, 21:38:45

Jedna osoba zgłosiła dziś problem typu dziwnie wyglądające linki http://tgfimage.rocks/image/DeC

Spotkaliście się z tym już? Co to za dziadostwo? ^^ Na nic takiego nie natrafiłem ale nie klikam też w podejrzewane linki dlatego interesuje mnie czy i jak poradziliście sobie z tym problemem oraz skąd mogliście go złapać?
GG: 10729637
"Organizacja to nic innego jak praktyczna szkoła współdziałania i solidarności. Dla życia społecznego jest czymś koniecznym i naturalnym; człowiek ani nie chce, ani nie może żyć odizolowany." - Errico Malatesta
Obrazek
Obrazek
https://bandcamp.com/thoran
Avatar użytkownika
Thoran Rion
Administrator
Administrator
 
Posty: 13984
Dołączył(a): Wt, 23 cze 2009, 22:46:21
ID: 1

przez NeedCookiez » Cz, 26 lis 2015, 21:40:58

Spotkałam się z tym tylko raz, na telefonie, jak KF się nie załadował jak trzeba.
Niektórym ludziom aż chce się przybić piątkę!


W twarz.


Krzesłem.
Avatar użytkownika
NeedCookiez
Mieszczanin
Mieszczanin
 
Posty: 64
Dołączył(a): Pn, 9 mar 2015, 18:20:45
ID: 45

przez Thoran Rion » Cz, 26 lis 2015, 21:41:57

NeedCookiez napisał(a):Spotkałam się z tym tylko raz, na telefonie, jak KF się nie załadował jak trzeba.


To już pomijam, czasem ładuję pliki na serwer i mogą tego typu artefakty się zdarzać.

Chodzi o sytuację kiedy coś takiego dzieje się cały czas.
GG: 10729637
"Organizacja to nic innego jak praktyczna szkoła współdziałania i solidarności. Dla życia społecznego jest czymś koniecznym i naturalnym; człowiek ani nie chce, ani nie może żyć odizolowany." - Errico Malatesta
Obrazek
Obrazek
https://bandcamp.com/thoran
Avatar użytkownika
Thoran Rion
Administrator
Administrator
 
Posty: 13984
Dołączył(a): Wt, 23 cze 2009, 22:46:21
ID: 1

przez Vishal » Pt, 27 lis 2015, 00:23:17

Proponuje osobą, które mają takie błędy użyć wireshark'a i dokładnie prześledzić przychodzące i odbierane pakiety podczas ładowania strony KF.
Avatar użytkownika
Vishal
Nieznajomy
Nieznajomy
 
Posty: 4
Dołączył(a): Cz, 8 sty 2015, 12:49:34
Lokalizacja: Wrocław
ID: 4554

przez Elros » Pt, 27 lis 2015, 01:38:18

Mi to tylko na telefonie wydupca, bo mój adblock słabo na mobile działa... a tak to poradziłem sobie na zasadzie ustawiania adblocka powoli póki nie zgasił tego....
Obrazek
Avatar użytkownika
Elros
Giermek
Giermek
 
Posty: 399
Dołączył(a): Śr, 24 cze 2009, 11:34:46
ID: 257

przez Tukan » Pt, 27 lis 2015, 04:10:31

Ja nie miałem w ogóle tego, nigdy o.O A wchodzę na kfa na najróżniejszym sprzęcie i jakości połączenia internetowego...
Obrazek
Spokój to kłamstwo. Jest tylko pasja.
Dzięki pasji osiągam siłę.
Dzięki sile osiągam potęgę.
Dzięki potędze osiągam zwycięstwo.
Dzięki zwycięstwu zrywam łańcuchy.
Avatar użytkownika
Tukan
Obieżyświat
Obieżyświat
 
Posty: 616
Dołączył(a): Wt, 26 mar 2013, 23:22:53
Lokalizacja: Tam
ID: 69


Powrót do Pytania & Problemy

cron

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość